Een ergonomische bureaustoel betaalt zichzelf terug!

Een ergonomische bureaustoel betaalt zichzelf terug!

Als zaakvoerder ben je trots op je bedrijf. Alles draait goed, alleen blijft er af en toe een werknemer thuis met rugklachten. Dus blijft er al eens wat werk liggen. Waardoor je soms een project misloopt. Wat voor wat minder omzet zorgt. Waardoor je bedrijf dus iets minder snel kan groeien. En je dus die extra werknemer niet kan aannemen. Waardoor je dus nog wat meer projecten misloopt.

Eén medewerker met rugklachten kost dus al snel meer dan je denkt.

Een ergonomische bureaustoel mag dan meer kosten dan een ‘gewone’ bureaustoel, het is de investering zeker waard! Heb je namelijk al eens nagedacht over de gevolgen op lange termijn?

De ergonomische bureaustoel van je werknemers voorkomt namelijk tal van klachten, zoals rug- en nekpijn, waardoor medische kosten en ziekteverzuim vermeden worden. Deze kunnen beiden hoog oplopen, gezien nek- en rugpijnen vaak problemen van lange termijn zijn. En dat zijn alleen de directe kosten.

Fysieke problemen en de bijhorende afwezigheid brengen ook heel wat indirecte kosten met zich mee. Zo moeten de leidinggevenden en collega's de afwezigheid opvangen door (een deel van) het takenpakket over te nemen of door op zoek te gaan naar een vervangende werkkracht. Uit onderzoek blijkt dat dit soort ongeplande werkzaamheden leidt tot een productiviteitsverlies van 30%. Uiteindelijk kunnen de gevolgen van een slechte bureaustoel dus véél duurder uitvallen dan de aanschaf van een ergonomische bureaustoel.

Daarbij levert een duurzame oplossing voor de klachten van je werknemers ook extra waardering en vertrouwen op. Met het verdwijnen van de klachten verschijnen gegarandeerd extra gedrevenheid en productiviteit van de werknemers die zich nu goed in hun vel voelen!