6 must-haves voor jouw kantoor in 2024

Hoe moet jouw ideale kantoor er anno 2024 uit zien? Wij geven je alvast 6 must-haves die zeker niet mogen ontbreken!

1. Een bureaustoel die beweging bevordert

Deze tip is een "no brainer”. Als het gaat over kantoormeubilair is een goede ergonomische bureaustoel natuurlijk het allerbelangrijkste. Een stoel die jou in beweging houdt, zelfs wanneer je zit, biedt tal van voordelen. Een constante, lichte beweging tijdens het zitten versterkt immers de rug en bevordert een rechte zithouding. Bovendien kunt u dieper ademen op een stoel die uw lichaam vrij laat bewegen. Dit verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, verbetert de concentratie en stimuleert de bloedsomloop. Nog een voordeel: actief zitten is goed voor uw tussenwervelschijven. Ze worden altijd gelijkmatig belast en blijven dus gezond. Onze tip: De legendarische actieve bureaustoel Aeris Swopper combineert alle functies die je nodig hebt om ergonomisch en bewegend te zitten.

2. Afwisseling

We zeggen het al jaren, maar ook in 2024 blijft afwisselend zittend en staand werken van cruciaal belang. De voordelen zijn eindeloos, zowel voor werkgever als werknemer, dus waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog jouw zit-sta bureau online of leer meer over de talloze voordelen in onze gratis Ergonomiegids!

3. Inspirerende Collaboratieve Werkplekken

Brainstormen, ideeën delen, samenwerken aan projecten… Onderzoek wijst uit dat dit allemaal veel productiever gebeurd in een inspirerende omgeving. Hiermee wordt niet alleen de sfeer op de werkplek bedoeld (die natuurlijk ook van cruciaal belang is), maar ook de ruimte waarin zo’n informele meetings doorgaan. Zorg voor voldoende out of the box oplossingen die hierbij helpen. De mogelijkheden zijn eindelijk: van meetingpods en -hubs om in grote kantoorruimtes te plaatsen, tot unieke en flexibele poefs en ander zitmeubilair om je huidige meetingruimte een nieuwe look te geven.

4. Duurzaam Meubilair

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, ook op kantoor. Kies voor meubels gemaakt van gerecycleerde materialen of materialen die gemakkelijk kunnen worden hergebruikt. Denk aan bureaus en stoelen met een lange levensduur, die minder snel vervangen hoeven te worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee op lange termijn!

5. Akoestische optimalisatie

Een goede akoestiek wordt vaak over het hoofd gezien, maar is o zo belangrijk. Wist je dat er tal van mogelijkheden zijn om jouw kantoor akoestisch te optimaliseren? Natuurlijk kan je gordijnen ophangen en kiezen voor een tapijten vloer, maar denk zeker ook eens aan akoestische opzet- en scheidingswanden, want die zorgen ook meteen voor wat extra privacy. Of overweeg eens akoestische wandpanelen en akoestische plantenbakken, die zorgen niet alleen voor een rustige werkomgeving, maar voegen ook een esthetisch element toe aan het kantoor. Klaar om jouw kantoor akoestisch te optimaliseren? Neem dan zeker eens contact op, dan gaan we samen met jou op zoek naar de ideale oplossing!

6. Flexibele Werkplekken

2024 draait om flexibiliteit. Creëer een werkomgeving met flexibele werkplekken, zoals loungehoeken, stilteruimtes en gezamenlijke werkplekken. Dit stimuleert verschillende werkvormen en biedt werknemers de mogelijkheid om de ruimte te kiezen die het beste bij hun taak past. Inspiratie nodig? Die vind je zeker en vast bij onze realisaties!


Bij Inofec geloven we dat een goed ontworpen kantoor niet alleen functioneel, maar ook inspirerend moet zijn. Met deze 6 musthaves ben je klaar om het kantoor van 2024 naar een hoger niveau te tillen. Good luck!