Waarom plezier op het werk zo belangrijk is!

Plezier op het werk?

Op vrijdag 29 januari vindt de International Fun@Work-day plaats. Maar hoe kan u ervoor zorgen dat uw werknemers plezier hebben op het werk? En wat zijn de voordelen hiervan voor uw bedrijf?

Het woord plezier zorgt bij veel werkgevers voor de nodige onrust, omdat het gezien kan worden als de toestemming om zich met andere zaken bezig te houden dan het werk zelf. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet altijd klopt. De interpretatie van plezier die werknemers het belangrijkst vinden is namelijk sociaal contact. Als werkgever moet u dus de balans vinden tussen een plezante werkomgeving waar werknemers blij zijn met hun rol en graag in het gezelschap van hun collega’s vertoeven, maar ook de nodige motivatie en focus bezitten om hun dagtaken op tijd te vervullen.

Voordelen voor iedereen

Plezier op het werk heeft talloze voordelen. Zo zorgt het niet alleen voor een stijging in de productiviteit en een betere klantenservice, uw werknemers zullen zich ook meer engageren in het bedrijf, hun creativiteit laten blijken en zelf op zoek gaan naar innovaties binnen hun job. Bedrijven waar de werknemers plezier hebben op het werk, kennen ook aanzienlijk minder ziekteverzuim en hebben loyalere werknemers die meer voldoening uit hun werk halen.

Natuurlijk speelt humor en het bijhorende lachen een belangrijke rol in een sociale werkomgeving. Een kind lacht 400 keer per dag, maar wanneer we een leeftijd van 35 jaar bereikt hebben is dit gedaald tot 15 keer per dag. Wat missen we hierdoor?

Wanneer we lachen worden er endorfines aangemaakt, een stof die 10 keer sterker is dan morfine en ons simpelweg goed doet voelen. Daarnaast zorgt lachen ervoor dat we meer zuurstof opnemen en de cellen in ons lichaam meer energie krijgen. Lachen verhoogt ook onze pijngrens, boost de immuniteit en verlicht stress. Naast deze lichamelijke voordelen zorgt het lachen er ook voor dat er een positieve atmosfeer gecreëerd wordt die open communicatie aanmoedigt. Hierdoor wordt er meer gelijkheid gecreëerd tussen de verschillende werknemers, waardoor ze meer respect tonen voor elkaar.

Spread the word!

Wanneer uw werknemers plezier vinden in hun werk, kan dit ook gebruikt worden als een sterke marketingtool. Maak het dus openbaar! Toon aan de buitenwereld hoeveel plezier uw werknemers beleven en hoe ze zich dagelijks met een lach inzetten om de klanten optimaal te bedienen. Hierdoor zal u niet alleen een sterkere relatie met uw klanten opbouwen, het zal u ook aantrekkelijk maken voor potentiële werknemers. Onderzoek wees namelijk uit dat 88% van de werknemers die geboren zijn na 1980 een plezante en sociale werkomgeving zéér belangrijk vinden. En laat dit nu net de leeftijdsgroep zijn waarbij de toekomst van elk bedrijf ligt…

Hoe kan u een plezante werkomgeving creëren?

Om een plezante en sociale werkomgeving op te bouwen is het noodzakelijk om een atmosfeer te creëren waar uw werknemers zich op hun gemak voelen. Als logisch gevolg hiervan zullen ze zichzelf ook beter kunnen uitdrukken en vlotter kunnen samenwerken. In dit opzicht kan flexwerken een belangrijke rol spelen.

Flexwerken, ook wel het nieuwe werken genoemd, is een nieuwe werkstijl met flexibiliteit in tijd, duur en plaats van werken. Vooral de plaats is in dit geval een belangrijke factor. Doordat werknemers zelf kunnen kiezen waar ze tijdens het werken plaatsnemen zullen ze meer interactie hebben met hun collega’s en zich meer op hun gemak voelen. Natuurlijk speelt het voorzien van flexwerkplekken in combinatie met ergonomische bureaustoelen hierbij een belangrijke rol, zodat uw werknemers hun werkplek steeds naar wens kunnen instellen.

Naast het sociale aspect kan ook de werkomgeving op zich aangepast worden. U kan bijvoorbeeld een informele meetingruimte voorzien die voldoende geluidsisolatie biedt om de concentratie en privacy te optimaliseren. Deze ruimtes, waarin soft seating vaak een belangrijke rol speelt, komen steeds vaker voor bij grote en succesvolle bedrijven.

Heeft uw bedrijf ook nood aan een ruimte voor informele meetings of wilt u het sociaal contact tussen de werknemers vergroten met behulp van flexwerkplekken en ergonomische bureaustoelen? Bij Inofec Kantoormeubelen stellen wij gratis een vrijblijvende offerte op en maken we indien gewenst ook een 3D-tekening op maat. Contacteer ons telefonisch op het nummer 056 61 52 04 of mail naar [email protected].