10 tips om geluidsoverlast op kantoor te beperken

1. Vloerbekleding absorbeert het geluid en heeft een positieve impact op de akoestiek. Hou er wel rekening mee dat u dan voor harde wielen onder uw bureaustoelen moet kiezen.

2. Kies voor akoestische opzetwanden, akoestische scheidingswanden of zelfs akoestische wandpanelen om de akoestiek van de ruimtes te verbeteren.

3. Printers en andere bureaumachines kunnen storende geluiden produceren. Plaats die bij voorkeur in een afgesloten ruimte.

4. Het geluid van roldeurkasten kan erg hinderlijk zijn. Doe de kast ‘s morgens open en sluit ze pas op het einde van de dag. Of kies voor akoestische schuifdeurkasten die minder geluid maken en tegelijk meehelpen om de akoestiek op kantoor te verbeteren.

5. Let op uw stemvolume bij telefoongesprekken. U kunt ook uw telefoongesprek verderzetten op de gang of in een afgesloten ruimte.

6. Zijn er medewerkers die graag een muziekje op de achtergrond hebben tijdens de werkuren, vraag hen dan om naar de radio te luisteren via een koptelefoon.

7. Moet u overleggen met een collega die wat verder in dezelfde ruimte zit, loop er dan gewoon even naartoe in plaats van harder te praten. Wat beweging is overigens goed voor de gezondheid.

8. Op een harde vloer kiest u best voor zachte wielen onder de bureaustoelen want die maken minder lawaai.

9. Voorzie concentratiewerkplekken in het kantoor. Dit zijn werkplekken waar medewerkers even apart kunnen gaan zitten zodat ze zich voor 100% kunnen concentreren op hun werk. Dit kan met behulp van vergaderhubs of meetingpods.

10. Zeker in grote ruimtes met veel harde materialen zorgen planten voor de reducering van het omgevingsgeluid. Bovendien helpen ze om de luchtkwaliteit te verbeteren.