6 tips voor de perfecte ontvangstruimte

Uw ontvangstruimte is de eerste ruimte die uw bezoekers te zien krijgen bij hun bezoek aan uw bedrijf. U zorgt er dus best voor dat deze meteen een goede eerste indruk nalaat. Daarom hebben wij  enkele tips op een rijtje gezet die u daarbij kunnen helpen.

Kies de juiste kleuren

Eén van de simpelste manieren om ervoor te zorgen dat uw ontvangstruimte een goede eerste indruk nalaat, is door te kiezen voor kleuren die representatief zijn voor uw bedrijf. Maak daarom gebruik van de kleuren die terug te vinden zijn in uw huisstijl. Zo vormt de ontvangstruimte in de ogen van uw bezoeker één geheel met uw bedrijf.

De gouden regel hierbij is weliswaar om niet meteen alles in de kleuren van uw huisstijl te stoppen, zeker wanneer dit opvallende kleuren zijn. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om deze te combineren met neutrale kleuren. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor één accentmuur in de kleur van uw huisstijl, terwijl u de overige muren een neutrale kleur geeft. Ook bij de verdere inrichting van uw ontvangstruimte, zoals de keuze van uw meubilair, hanteert u best dezelfde gouden regel.

Voorzie comfortabel zitmeubilair

iet iedereen kan altijd direct geholpen worden. Als uw bezoekers even moeten wachten, zorg er dan ook voor dat ze dit op een comfortabele manier kunnen doen. Geliefd hiervoor zijn natuurlijk alle soft seating stoelen en banken. Voorzie, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de beschikbare oppervlakte in uw ontvangstruimte, enkele receptiestoelen en/of banken. Zorg er wel voor dat de ruimte niet te vol staat en plaats het meubilair steeds geordend in de ruimte.

Zorg voor een uitnodigende balie

In een ontvangstruimte of receptie mag één ding zeker niet ontbreken: de ontvangstbalie. Belangrijk bij de balie is het persoonlijk contact met de bezoekers. Kies daarom voor een open balie. De ideale afmetingen van uw balie zijn afhankelijk van het aantal medewerkers dat achter de balie moet plaatsnemen en de grootte van uw ontvangstruimte. Kies bij voorkeur voor een balie met een neutrale kleur of houtstructuur. Wilt u ook hier uw huisstijl laten terugkomen? Dan kan u misschien enkele kleuraccenten of uw logo op de balie laten plaatsen.

Veel bedrijven kiezen voor een strakke balie die heel modulair is en in allerlei kleuren, afwerkingen en formaten te verkrijgen is, zoals de Nice balie. Benieuwd naar alle mogelijke samenstellingen van deze balie? Neem dan zeker contact op met onze professionele adviseurs om de perfecte balie voor uw ontvangstruimte samen te stellen.

Presenteer uw bedrijf

Wees trots op uw bedrijf! Voorzie enkele folders over uw bedrijf die uw bezoekers kunne lezen indien ze even moeten wachten. Plaats een tijdschriftenkast, folderkast, folderrek of mooie salontafel om deze folders te presenteren. Heeft uw bedrijf prijzen gewonnen of wilt u bepaalde producten in de kijker plaatsen? Kies dan voor een glazen vitrinekast om ze tentoon te stellen in uw ontvangstruimte.

Vang de aandacht met een eyecatcher

Wilt u bij uw bezoekers echt een blijvende indruk nalaten? Plaats dan een eyecatcher of blikvanger in uw ontvangstruimte. Kies natuurlijk wel voor een blikvanger die past binnen uw interieur.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan u kiezen voor een eyecather die iets met uw bedrijf te maken heeft (zoals maquette’s, luchtfoto’s of enkele producten), een in het oog springend meubelstuk (zoals de Badminton draaifeauteuil), een (hedendaags) kunstwerk,…

Vergeet niet: Less is More

Een laatste tip die zeker niet over het hoofd gezien mag worden is het alom gekende concept van “Less is More”! Zorg er voor dat de afmetingen van uw balie en het aantal meubelstukken in verhouding staan tot de beschikbare oppervlakte in uw ontvangstruimte. Geef de voorkeur aan kwaliteit in de plaats van kwantiteit. Zo creëert u een open en comfortabel gevoel voor uw bezoekers, waardoor ze zicht meteen welkom zullen voelen en zullen uitkijken naar hun volgende bezoek aan uw bedrijf.

Hulp nodig?

Wilt u uw ontvangstruimte laten uittekenen door onze adviseurs en professionele partners of bent u op zoek naar de ideale balie en bijhorende receptiestoelen? Neem dan zeker contact met ons op via [email protected], bel naar 056/61 52 04 of breng een bezoek aan onze showroom in Tielt!