Breng kleur in uw kantoorinterieur

Uw gebouw is een belangrijk visitekaartje voor uw bedrijf. Het moet op elk moment de waarden uitstralen waar uw bedrijf voor staat. Dat geldt zeker ook voor uw kantoorinterieur. Elke bezoeker moet al meteen in de ontvangstruimte aanvoelen waar het om gaat. U kunt die herkenbaarheid nog verhogen door in de ontvangstruimte displays te plaatsen met daarin uw producten of door inspirerende quotes of foto’s van uw belangrijkste projecten aan de muur te hangen.

Subtiele kleuraccenten

Heel belangrijk is ook om consequent de bedrijfskleuren in uw interieur te gebruiken. Bedrijven investeren vaak grote sommen in corporate identity. Laat die kans dus niet liggen en integreer die kleuren bij de inrichting van uw kantoorinterieur. Pas wel op met opvallende kleuren want u doet er goed aan om niet meteen alles in het roze of fluo te steken. In dat geval kiest u beter voor subtiele kleuraccenten.

Kantoren zijn vaak grote ruimtes die niet zo prettig aanvoelen. Door gebruik te maken van grote kleuroppervlaktes kunt u extra duidelijkheid in de ruimte creëren. Bezoekers kunnen zich beter oriënteren en het kantoor wordt er meteen een pak gezelliger en comfortabeler door. Hetzelfde effect kunt u bereiken door te spelen met de verlichting – bijvoorbeeld met het contrast tussen koud en warm licht - en met de inplanting van het kantoormeubilair.

Motiverende kleuren

De kleur van uw kantoorinterieur is ook van groot belang voor uw werknemers. Met de juiste keuze geeft u aan uw mensen niet alleen een goed gevoel, u kunt ook de concentratie bevorderen. Algemeen wordt aangenomen dat blauw daarvoor het best geschikt is want uit onderzoek blijkt dat die kleur het meest productiviteit creëert. Ook grijs is populair. Op het eerste gezicht is het misschien een saaie kleur, maar grijs stimuleert de geestelijke en lichamelijke ontspanning wat extra motiverend werkt.

In een landschapskantoor zorgt groen niet alleen voor een frisse uitstraling, het is ook een zeer rustgevende kleur. Het is niet toevallig dat de overheersende kleur in de meeste operatiekwartieren groen is. In uw kantoor kunt u dit effect niet alleen bereiken door de muren in die kleur te schilderen, u kunt ook proberen om de natuur in uw interieur te brengen. Dit kan door gebruik te maken van sierwanden met bos- of andere natuurtaferelen. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van plantenbakken of -torens. Op die manier wordt het veel prettiger werken voor uw mensen.

Blauw

Uit onderzoek blijkt dat blauw het meeste productiviteit creëert. Daarnaast zorgt deze kleur voor kalmte en sereniteit en wekt het een gevoel van vertrouwen en rust op. Ook voor ruimtes met weinig daglicht is blauw de ideale kleur. Blauw op het plafond kan namelijk voor een open en luchtig gevoel zorgen. Om het kleurpatroon evenwichtig te houden en het gezellig te maken kan blauw gecombineerd worden met bruin, beige of warm wit.

Grijs

Ook grijs is een populaire kleur op kantoor. Op het eerste gezicht is het misschien een saaie kleur, maar grijs stimuleert de geestelijke en lichamelijke ontspanning, wat extra motiverend werkt. Natuurlijk moet ook hier voldoende evenwicht voorzien worden. Combineer grijs daarom met wit voor een serene uitstraling (bv. in de gezondheidszorg), blauw voor een rustgevende en kalme omgeving (bv. in de financiële sector), of bruin om een warme en charismatische sfeer te creëren.

Groen

In een landschapskantoor zorgt groen niet alleen voor een frisse uitstraling, het is ook een zeer rustgevende kleur. Het is niet toevallig dat de overheersende kleur in de meeste operatiekwartieren groen is. In uw kantoor kunt u dit effect niet alleen bereiken door de muren in die kleur te schilderen, u kunt ook proberen om de natuur in uw interieur te brengen. Dit kan door gebruik te maken van sierwanden met bos- of andere natuurtaferelen. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van plantenbakken of -torens. op die manier wordt het veel prettiger werken voor uw mensen.

Napoleon Games Groen2

Geel

De kleur geel staat voor energie en zon, en bevordert het geluksgevoel op kantoor. Deze positieve kleur straalt vrolijkheid en voorspoed uit en is perfect te combineren met antraciet. Bovendien zou geel ook de eetlust bevorderen, wat deze kleur perfect geschikt maakt voor een kantine. Let wel op: een overdaad aan (fel)gele kleren kunnen een negatieve invloed hebben en de rust verstoren!

Oranje

Bij de inrichting van een kantoor wordt niet snel voor oranje gekozen. Nochtans biedt ook deze kleur heel wat voordelen. Oranje is namelijk een energieke, evenwichtige, warme en stimulerende kleur die in combinatie met aardetinten voor een frisse, moderne look kan zorgen. Let ook hier opnieuw op voor overdadig gebruik, want dan kunnen uw werknemers er net moe van worden.

Oranje akoestische panelen

Wit

Zowat in elk kantoor wordt wit gebruikt. Deze kleur geeft rust en leidt niet af, in tegenstelling tot sommige andere kleuren. Natuurlijk is het afgeraden om enkel wit te gebruiken. Maak daarom ook gebruik van bruin en/of grijstinten.

Houtkleur

Voor een warm en huiselijk gevoel zijn houtkleuren zeker aan te raden. Hierbij controleer je vooraf best wel even of de houtkleur binnen uw interieur past, want niet elke houtkleur laat zich met om het even welke kleur combineren.


Op zoek naar kantoormeubilair om uw kantoor wat kleur te geven? Laat u begeleiden bij de keuze van het juiste kantoormeubilair in de juiste kleuren en neem contact op met onze professionele adviseurs of bezoek onze showroom!