Design draaifauteuil Badminton

Bij de vormgeving van deze unieke design draaifauteuil werd de inspiratie, zoals de benaming al doet vermoeden, gehaald bij een badminton shuttle. U ziet meteen de vergelijking tussen de schelpvorm van de stoel en de shuttle. Het doel van de zetel is om zich altijd comfortabel en goed te voelen, zowel bij informele vergaderingen als wanneer u op uw afspraken wacht. De Badminton draaifauteuil is door zijn grootte en vorm een imposante designstoel. Het is de “nieuwste, meest actieve, dynamische en uitdagende armstoel” volgens Actiu, die deze stoel samen met het designbureau ITEMdesignworks ontwikkelde. De kantooroplossingen van Actiu zijn slechts via een beperkt aantal Belgische verdelers beschikbaar, waaronder ook Inofec Kantoormeubelen.

Badminton_36

Multifunctioneel Iconisch design

De Badminton beschikt over een dynamisch en open design dat aanzet tot conversatie. Het concept soft seating zorgt niet alleen voor rust in een hectische kantooromgeving, maar vormt ook meteen een eerste en prettige kennismaking met uw bedrijf zijn via uw receptie- of ontvangstruimte. Bovendien integreert u deze creatieve eyecatcher ook in uw meeting- of loungeruimte. De design draaifauteuil beschikt over minstens drie iconische karakteristieken:

1. Akoestiek

sound absorption
Geluidsdemping

Bij het ontwerp van de Badminton draaifauteuil werden de armleuningen bewust verwijderd en op 180° geplaatst. Dit is niet alleen om een actieve zithouding te stimuleren, maar ook om de (akoestische) privacy van de gebruiker te garanderen. Dankzij deze vormgeving en de hoge kwaliteit van de geluidsdemping en afwerking kan u zich steeds optimaal blijven concentreren.

2. 360° draaien

self-return
360° tournering

De Badminton draait 360°. Zijn design nodigt u uit om comfortabel plaats te nemen en om van plaats en positie te veranderen. Dit zorgt ervoor dat u op een comfortabele manier actief kan blijven. Dankzij een speciaal mechanisme in de ronde voet keert de fauteuil automatisch terug naar zijn originele oriëntatie.

3. 180° visueel zicht

visual field
180° visueel zicht

De Badminton is speciaal ontworpen om uw zicht niet te belemmeren. Wanneer u plaatsneemt in de Badminton blijft u altijd het overzicht op de omgeving behouden. Zo krijgt u het gevoel dat u plaatsneemt in een cocon, terwijl u toch steeds voldoende toegankelijkheid behoudt. Dit maakt de Badminton draaifauteuil geschikt voor een productieve meeting of om te wachten op uw afspraak.

Over smaken en kleuren …

Bij de Badminton maakt u uw keuze uit drie verschillende stofferingen: textiel, netbespanning en leer. Deze stofferingen zijn leverbaar in diverse kleuren en stofgroepen. De zitschelp van de draaifauteuil is leverbaar in wit, zwart of grijs. Ook voor de rug-en zitstoffering kan u kiezen uit verschillende kleuren. Zo heeft u onder andere keuze uit turquoise en grijs, maar ook andere kleuren, aangepast aan uw interieur en huisstijl zijn mogelijk. Bij de Badminton zetels, mag een tafeltje niet ontbreken, zo is de bijbehorende ronde salontafel “Tar” eenvoudig te bestellen via onze webshop. Het onderstel van deze tafel kan uitgevoerd worden in de kleuren wit, zwart, grijs of zwart gepolijst. Voor het topblad hebt u de keuze uit melamine en HPL kleuren wit, wengé, donkere eik, zwart, gekalkte eik, esdoorn, kastanje en wit glas, zwart glas of melkglas.

Welke kleuren bij welke kantooromgeving?

U staat er op het eerste moment misschien niet echt bij stil, maar de kleur van uw kantoorinrichting kan een belangrijke rol spelen voor uw werknemers. Zo kunnen specifieke kleurcombinaties niet alleen aanzetten tot een goede houding, maar dragen ze ook bij tot de concentratie en het functioneren. Blauw wordt aanzien als de kleur die het meest productiviteit creëert. Het straalt kalmte en sereniteit uit, wat zorgt voor een rustgevende omgeving. In combinatie met een kantoorruimte waar weinig daglicht is, kan u op die manier een contrast mogelijk maken dat uw werkruimte luchtiger maakt. Ook de keuze voor warme of koude verlichting bepaalt mee de intensiteit van kleuren en contrasten op kantoor.

Naast de kleur blauw, wordt ook het klassieke grijs vaak gebruikt op kantoor. Grijstinten worden vaak als eentonig aanzien, maar eigenlijk zijn ze net zeer functioneel. Grijs zet aan tot zowel geestelijke als lichamelijke ontspanning. Het straalt ook intelligentie en kalmte uit en is op die manier extra motiverend en verhoogt de concentratie van uw werknemers. Grijstinten worden vaak gecombineerd met wit, aangezien het contrast opnieuw zorgt voor een serene look.