Investeren in akoestiek loont

In hele grote kantoren gonst het vaak van de bedrijvigheid en dat kan storende geluiden met zich meebrengen: een luidruchtige collega, de telefoon die continu rinkelt of een printer die veel lawaai maakt. Het leidt de aandacht af en zorgt voor een verlies aan productiviteit. De problematiek is met de jaren alleen maar erger geworden. Zo kiezen meer en meer architecten tegenwoordig voor grote, open ruimtes waar het geluid extra ver draagt. Dit voor zowel kantoren als vergaderzalen. Daarnaast zorgt de keuze voor gladde en harde materialen (zoals beton, staal en glas) ervoor dat het geluid veelvuldig teruggekaatst wordt waardoor het lang duurt vooraleer het uitgestorven is. Deze nagalm kan zeer storend werken.

Magnetische akoestische panelen

Akoestische panelen voor magnetische bevestiging aan de achterkant van metalen kasten. Om een slechte akoestiek weg te werken, kan de werkgever twee soorten maatregelen overwegen: algemene en specifieke. Bij de algemene maatregelen denken we aan systeemplafonds, plafondeilanden of wandpanelen. Akoestische schuifdeurkasten of banken en stoelen met een stoffen bekleding zijn vaak gebruikte voorbeelden van specifieke maatregelen. Twee veel voorkomende oplossingen zijn akoestische panelen en akoestische schuifdeurkasten. Onze akoestische scheidingswanden en panelen worden geproduceerd door Dutchcreen. Het betreft slimme scheidingswanden die licht van gewicht zijn, een strakke, tijdloze vormgeving genieten en zeer veelzijdig toepasbaar zijn. Deze innovatieve producten zijn uniek en nergens anders verkrijgbaar.

Mobiele en staande wanden

Deze wanden zijn ideaal voor het afschermen van grote vergaderzalen en polyvalente ruimtes. Ze zijn ook koppelbaar verkrijgbaar, waardoor ook grotere afstanden overbrugd kunnen worden. Wil je liever vlot de indeling van jouw ruimte aanpassen? Dan zijn de mobiele uitvoeringen zeker interessant! Deze kunnen dus makkelijk gebruikt worden voor modulaire kantoorruimtes of polyvalente ruimtes (bv. refter omtoveren in vergader-units).

Opzetwanden

Opzetwanden kunnen op de bureautafels en eilanden geplaatst worden om meer privacy, maar ook een betere geluidsgeleiding te hebben. Opzetwanden worden ook vaak gebruikt bij callcenters.

Panelen

Akoestische panelen worden bevestigd aan de muur en kunnen deze helemaal overspannen. Er zijn ook panelen beschikbaar voor bevestiging aan de achterkant van metalen kasten en voor bevestiging aan het plafond.

Alle wanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Scheidingswanden en opzetwanden kunnen worden gebruikt in vergaderzalen, congresruimtes, polyvalente ruimtes, kantoren, refters, kantines, receptieruimtes of wachtkamers.