Retro is en blijft hip

Hipsters zien er anno 2021 uit als oude wielrenners of getatoeëerde zeemannen. Ze bezoeken barbiers en rijden op caféracers of singlespeedfietsen van het merk ‘Achiel’. Vergis je niet: die singlespeedfietsen zijn lichtgewichten met goede remmen, de tattoos zijn trendy en goed verzorgd en de barbiers werken met topmateriaal van nu.

Retro, vintage, oldschool, classic… Termen voldoende om de drang naar ‘die goeie ouwe tijd’ te benoemen. We leven in de – logisch – meest moderne en meest hippe tijd en toch lijkt de nood aan goede oude degelijkheid groter dan ooit. Al klopt dat laatste niet helemaal: het is vooral de look die we willen, in combinatie met hedendaags comfort. Ook voor kantoormeubelen geldt dat. Sinds 1959 speelt Meubelfabriek De Valk (Nederland) daarop in met stalen meubels. Toen nog ‘vintage’, tegenwoordig ‘retro’, al kan je over termen discussiëren. Hoe dan ook: gaandeweg breidde het aanbod uit en vandaag verdienen de industriële meubelen van Studio De Valk – in België exclusief verkrijgbaar bij Inofec – meer dan een overweging.

Retro kantoormeubelen veringen immers het beste uit twee werelden. Of twee uiteenlopende decennia. De sfeer en het uitzicht van vroeger, met de voordelen van vandaag. Moderne en degelijke materialen, een goede ergonomie, productiemiddelen die up-to-date zijn, maar de herinneringen en de emoties uit je jeugd, schooltijd of familiegeschiedenis. De typische buizenframes van de stoelen die het vertrouwde Tongerlohuys in Roosendaal sieren, katapulteren je zo terug naar je eigen schooltijd. Je kan daar vrolijk van worden, of net licht bedroefd, maar onberoerd laten ze je zeker niet!

Bent u zelf op zoek naar een (her)inrichting van uw kantoorruimte? Onze professionele adviseurs komen graag vrijblijvend ter plaatse om alle mogelijkheden met u te bespreken. Maak nu een afspraak met één van onze adviseurs.