Swopper, uw persoonlijke trainer

Hebt u na een lange werkdag ook steeds last van rugpijn en stramme spieren? Eén van de nieuwste trends om rug- en andere lichamelijke pijnen tegen te gaan is bindweefsel training. Bindweefsel is het collageen netwerk dat de botten, spieren, pezen en organen bij elkaar houdt. De structuur ervan zorgt voor elasticiteit en verzekert de spieren van een soepele beweging. Bindweefsel heeft dus een enorme impact op onze flexibiliteit, gezondheid en prestaties.

Soepel bindweefsel zorgt voor mobiliteit

Door eenzijdige en onvoldoende beweging ontstaat gemakkelijk verstijving van het bindweefsel, waardoor onze bewegelijkheid beperkt wordt. Enkele gevolgen hiervan zijn rugpijn, spanning, gevoelloosheid, beperkte bewegingen, gebrek aan energie en vermoeidheid. Om ons bindweefsel elastisch te houden moeten we spieren, pezen en ligamenten trainen door voldoende te bewegen.

Speciale trainingen om het bindweefsel elastisch te houden kosten meestal heel wat tijd en geld. Dankzij de unieke 3D-technologie van de Swopper van aeris kan u nu echter ook op een gemakkelijke manier en al zittend effectief uw bindweefsel trainen. De Swopper zorgt namelijk voor meer dan dubbel zoveel beweeglijkheid dan een conservatieve kantoorstoel, en bevordert en stimuleert gelijktijdig de vrije en natuurlijke bewegingen bij het zitten en schommelen.

Verende bewegingen bevorderen soepelheid en elasticiteit

Dr. Breithecker, hoofd van de Bundesarbeitsgemeinschaft für Haltungs- und Bewegungsförderung e.V. (BAG) in Duitsland, legt het in detail uit: “Gezond bindweefsel is vochtig en in constante communicatie met het omringende zachte weefsel waar het over glijdt. Dynamische, flexibele bewegingen, zoals springen, dansen of lopen zijn belangrijk om deze gladheid van het bindweefsel te behouden en te stimuleren. Daar tegenover zouden we juist schokkerige bewegingen moeten vermijden. Bij het swoppen wordt dankzij het laag boven de grond geplaatste beweegpunt van de stoel een echte, harmonieuze, swingende 3D-beweging mogelijk gemaakt. Door de speciaal gemonteerde gasdrukveer worden de bindweefselstructuren geactiveerd en door het permanente belasten en ontlasten wordt de hydratatie van het weefsel gestimuleerd. Het bindweefsel wordt zo voldoende gevoed en blijft steeds soepel.

Dagelijkse portie Swopper is dagelijks bindweefsel training

Omdat bindweefsel langzaam maar wel continu verandert, is een goed uithoudingsvermogen en continuïteit nodig. Dankzij de veerkrachtige manier van bewegen traint u steeds uw bindweefsel terwijl u thuis of op kantoor zit, zonder speciale trainingen te moeten volgen die veel tijd en geld kosten. Zo wordt bindweefsel training dus praktisch, tijdsbesparend, effectief, en goed voor de rug. En niet onbelangrijk, het is ook nog eens echt leuk! Nog steeds twijfels? Lees dan het blogbericht met 6 redenen om een swopper te kopen.

Bent u ook helemaal overtuigd van de voordelen van bindweefseltraining en van de Swopper? Bestel dan nu uw exemplaar via www.inofec.be/actief-zitten met 5% korting!