Zitten is het nieuwe roken

Een mens is niet gemaakt om urenlang achter een bureau te zitten. Wie dat toch doet, riskeert rugpijn. Ruglijders zijn niet toevallig de weinig benijdenswaardige koplopers in de statistieken over werkverzuim. Met preventie kunt u al heel wat problemen vermijden.

Werkgevers moeten veel meer investeren in dynamische kantoren. Dat is alvast de stelling van kinesitherapeute Frédérique Neys die verbonden is aan Move to Cure, het centrum van Lieven Maesschalck dat gespecialiseerd is in de behandeling van complexe, orthopedische blessures. “Zitten is het nieuwe roken geworden. Onze rug is niet gemaakt om urenlang achter een bureau te zitten want dat is een regelrechte aanslag op onze gezondheid. Zit daarom nooit langer dan één uur in dezelfde positie”, raadt Frédérique Neys met klem aan. Er moet volgens haar dan ook veel veranderen in onze kantoorgebouwen. De sleutel tot succes ligt in preventie.

Frédérique Neys doet enkele opvallende voorstellen om af te stappen van onze passieve levenswijze. Waarom geen meeting houden op hometrainers? Die laatste oplossing is voor veel mensen wellicht nog een brug te ver. Maar door te investeren in aangepast kantoormeubilair kunt u al veel ellende bij uw werknemers vermijden. Wij stellen u graag enkele verantwoorde producten voor: de Muvman, de Swopper en de elektrische zit-statafel.

Swopper

De swopper introduceert het innovatieve concept van actief zitten. Deze ergonomische kruk doorbreekt daarmee het traditionele zitconcept. Passief zittend werken leidt vaak tot rugpijn en pijn in nek en schouders. Op de swopper zit u op een natuurlijke manier en beweegt u flexibel in drie dimensies: opzij, naar voor en naar achter en ten slotte van boven naar onder. De swopper stimuleert beweging door gebruik te maken van een uniek concept: 3D-ergonomie. De bekleding van de zitting bestaat uit een hoogwaardige, ademende microvezel die leverbaar is in acht verschillende kleuren.

Bestel Swopper online

Elektrische zit-sta tafel

We moeten meer bewegen tijdens het werken en deze elektrische zit-statafel stimuleert u daartoe. Door middel van een gebruiksvriendelijk systeem in het onderstel kunt u deze tafel in de hoogte verstellen van 70 cm tot 116 cm. Dankzij deze variabele hoogten is deze werkplek ideaal om zowel zittend als staand te werken waardoor u minder rugklachten zal hebben. De zit-statafel is niet duurder dan een vast bureau en heeft onder normale omstandigheden en bij normaal gebruik geen extra onderhoud nodig.

Ontdek onze zit-sta tafels

Muvman zit-stahulp

Actief zitten en staan bevordert de productiviteit en vermindert de rugklachten. De Muvman is een zit-stahulp die dynamisch zitten stimuleert. Dankzij de schuine poot ontlast hij de rug. Hij is eenvoudig in de hoogte te verstellen zodat u altijd in de meest comfortabele positie zit. Met de Muvman combineert u bewegend zitten en staan. U past hem in een wip aan uw lengte en uw lichaamsbouw aan. De Muvman is voorzien van een praktische draaggreep waardoor hij makkelijk te verplaatsen is.

Bestel Muvman hier online!