Blue Oak // Een samenwerking van lange termijn

De familie Carrette was aanvankelijk alleen actief in de autosector, eerst als dealer (nu Carrosserie Impact) en later met hun eigen verhuur en leasingbedrijf, het wel bekende Westlease. Het voorbije decennium werden daar nog vier bedrijven aan toegevoegd met energie als rode draad: Elexys (leverancier van elektriciteit en gas aan bedrijven), Cogenius (IT-diensten aan de energiesector), European Commodities (ARP voor de energiesector) en Addax Motors (constructeur van 100% elektrische bestelwagens).

“We waren graag in Kuurne gebleven. Maar onze uitbreidingsplannen bleken er onmogelijk”, zegt de stichter van het moederbedrijf, Patrick Carrette. “De site Evolis is ook in onze gedachten opgekomen, maar daar konden we niet terecht omdat we niet voldeden aan de criteria. We stonden op het punt een nieuwbouw aan te kopen op de industriezone in Waregem, toen we het nieuws hoorden over het faillissement van Ravel Textiles in Deerlijk. Qua zichtbaarheid, langs de E17, is dat uiteraard een toplocatie.”

Nieuwbouw

Op de site van het voormalige Ravel Textiles in Deerlijk verrees een nieuw hoofdgebouw met 2.200 m2 kantoorruimte. De bestaande loodsen kregen een verjongingskuur en bieden nog eens 4.000 m2 extra ruimte. Voor de inrichting van de kantoorruimtes, vergaderzalen, en polyvalente ruimte deed de familie Carrette, dat al jarenlang een trouwe klant was, een beroep op de expertise van Inofec.

Rustig puzzelen

De familie Carrette nam al contact op nog voor de eerste steen gelegd werd, waardoor er in alle rust gepuzzeld kon worden aan de inrichting van de kantoren. Na een eerste 2D en 3D tekening van elke verdieping kwam een delegatie van het bedrijf het voorgestelde meubilair bekijken in de showroom van Inofec. Tijdens dit bezoek werd het meubilair uitgebreid voorgesteld en werden ook meteen de kleuren vastgelegd.

Bureaustoelen en vergaderstoelen kiezen tijdens een showroombezoek is echter niet zo eenvoudig, gezien er heel wat mensen overtuigd moeten worden van hun comfort. Daarom werden er ook enkele exemplaren op proef geplaatst, zodat deze uitgebreid getest konden worden. Bij het leveren van deze proefexemplaren werd meteen wat extra uitleg gegeven over de functionaliteit van de stoelen en kreeg iedereen het juiste advies zodat ze optimaal en ergonomisch kunnen zitten. Dankzij de proefplaatsing konden verschillende personen binnen het bedrijf de stoelen gedurende enkele dagen uittesten en stemmen op het exemplaar dat hun voorkeur kreeg. Op basis van deze beslissingen werd de offerte aangepast, om zo tot de definitieve inrichting te komen.

Comfortabel zitten en staan

De open landschapskantoren op de verdiepen werden opgedeeld met behulp van halfhoge kastenwanden die zo zorgen voor een functionele opdeling van de ruimte. Medewerkers komen er comfortabel de werdag door dankzij ergonomische Camiro bureaustoel in combinatie met elektrisch verstelbare ergo zit-sta benchwerkplekken. Op die manier kan elke medewerker zowel zittend als staand comfortabel werken. De opzetwanden tussen de verschillende werkplekken zorgen er tenslotte voor dat ze zich ten allen tijde optimaal kunnen concentreren.

Trendy, informeel of zakelijk vergaderen

Op de benedenverdieping bevinden zich enkele vergaderzalen en een polyvalente ruimte die voornamelijk dienst doet als kantine voor de medewerkers, maar tegelijk ook perfect geschikt is voor seminaries of recepties. In deze ruimte werd er dan ook gekozen voor de Kalea-stoelen met gekleurde rug (zie cover). Deze geven de ruimte een trendy look en zijn bovendien erg comfortabel en gemakkelijk te onderhouden.

Voor de inrichting van de vergaderzalen viel de keuze op de Camiro conferentiestoelen en imposante Baryon tafels met anatolian walnoot blad. Hierdoor krijgen deze ruimtes een cleane en zakelijke uitstraling zonder aan warmte in te moeten boeten. Er werd ook een vergaderzaal ingericht voor de iets informelere vergaderingen. In deze ruimte kan vergaderd worden aan een strakke statafel met op het uiteinde een extra wand waarop een scherm gemonteerd werd. Wie toch liever neerzit kan gebruik maken van één van de kalea barkrukken die ook in de polyvalente kantine terug te vinden zijn.