Cycling Vlaanderen // Frisse inrichting volgens de nieuwe huisstijl

Sinds 2006 zijn de kantoren van Cycling Vlaanderen (voorheen Wielerbond Vlaanderen) gevestigd in het Wielercentrum Eddy Merckx. In het kader van hun recente rebranding waren ook hun kantoren dringend aan een grondige make-over toe.

Frisse, vernieuwde inkom

Wie binnentreedt in het Vlaams Wielercentrum merkt meteen dat het volledige gebouw een frisse nieuwe look aangemeten kreeg. Wie in deze imposante inkom even moet wachten kan in de comfortabele Lago Esch loungestoelen of de akoestische Vanco Lite High meetinghub plaatsnemen.

Formeel en informeel vergaderen

Vergaderzalen zijn er in overvloed. Er werden niet alleen twee vergaderzalen voorzien, maar ook een polyvalente brainstormingsruimte. In de vergaderzalen viel de keuze op grote vergadertafels met een zwart onderstel en een topblad in houtstructuur, vergezeld met kicca stoelen met gestoffeerde zitting. De polyvalente brainstormingsruimte werden enkele Lago Esch loungestoelen voorzien zodat kleine groepen er kunnen vergaderen. De unieke zitbanken tegen de muren zorgen er dan weer voor dat ook grotere groepen hier terechtkunnen.

Comfortabel en ergonomisch werken

Voor de werkposten viel de keuze op elektrisch verstelbare benchwerkplekken die het dynamisch werken promoten. Ook deze werkplekken werden voorzien van een zwart onderstel en een blad met houtstructuur. Om ervoor te zorgen dat iedereen geconcentreerd kan werken werden er ook grijze akoestische opzetwanden geplaatst. Om de werkdag comfortabel door te komen werd als bureaustoel gekozen de ergonomische klassiekers Yanos en Camiro, allebei bureaustoelen van het gerenommeerde Zwitserse merk Girsberger.