Sint-Andriesziekenhuis // Inofec verzorgt nieuwe inrichting

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt kreeg de voorbije jaren een grondige facelift. Er kwam een nieuwbouw van ruim 8 700 m² met 150 ondergrondse parkeerplaatsen terwijl ook de rest van het ziekenhuis werd aangepakt. Huisleverancier Inofec mag na een aanbesteding het meubilair leveren.

Al van bij de start van Inofec, inmiddels 15 jaar geleden, stelde de directie van het Sint-Andriesziekenhuis uit Tielt haar vertrouwen in de Waregemse leverancier van kantoormeubelen. “We kennen Marc Speeckaert al meer dan 20 jaar en toen hij zijn eigen bedrijf opstartte, zijn we hem gevolgd. Bij Inofec vinden we namelijk de beste prijskwaliteitsverhouding waardoor het bedrijf uitgegroeid is tot onze huisleverancier”, vertelt Ludwig Vanseveren, technisch directeur in het Sint-Andriesziekenhuis.

Het Sint-Andriesziekenhuis is een loco-regionaal ziekenhuis met 760 medewerkers en 266 bedden (+ 36 bedden voor daghospitalisatie). Het verzorgingsgebied strekt zich uit over een tiental gemeenten en telt ruim 100 000 inwoners. In september 2009 werd de eerste spadesteek gegeven voor een grondige facelift van het ziekenhuis. Er kwam niet alleen een uitbreiding met 8 700 m², er werd ook een oppervlakte van 7 200 m² totaal gerenoveerd. Patiëntvriendelijkheid, licht, comfort, duurzaamheid en efficiëntie zijn de kernbegrippen van het masterplan dat binnen het VIPA- budget moest gerealiseerd worden.

“De nieuwe inkom is de blikvanger van de verbouwing, maar onder andere ook de administratieve diensten, de apotheek en de dienst spoedgevallen kregen onderdak in de nieuwe vleugel. Op de eerste verdieping hebben we nu het cafetaria en de poliklinieken. Nog een niveau hoger zijn het operatiekwartier, de intensieve zorgen en de labo’s gevestigd”, geeft Ludwig Vanseveren een virtuele rondleiding in de nieuwbouw.

Voor de afwerking van de nieuwbouw moest het ziekenhuis ook heel wat meubilair aanschaffen. Gezien de omvang van het project waarvoor het Sint-Andriesziekenhuis ook kon rekenen op belangrijke overheidssubsidies (VIPA), mocht de instelling niet vrij kiezen met welke leverancier ze in zee ging. Als winnaar van de aanbesteding waarbij zowel kwalitatieve factoren als de prijs meespeelden, kwam echter opnieuw huisleverancier Inofec uit de bus. “Het gaat om los meubilair voor zowel de inkom als de wachtzalen en de inrichting van de burelen en vergaderzalen met onder andere akoestische panelen en schuifdeurkasten”, aldus Ludwig Vanseveren. “Voor de inrichting van het cafetaria kozen we voor wit meubilair met kleuraccenten in de stoelen.”

Vanseveren blikt met een goed gevoel terug op de recente samenwerking met Inofec. “Het dossier is tot nu toe heel vlot verlopen”, zegt hij. “Omdat het project uit verschillende deelfases bestaat, was dat minder evident dan het lijkt. Maar Inofec heeft zich altijd keurig aan de afgesproken leveringsdata gehouden. Ook konden we altijd beroep doen op de knowhow en de ervaring van het team en dat is toch een echte meerwaarde.”