Televic // Al jarenlang vertrouwen in Inofec

Televic ontwikkelt, produceert en implementeert hoogtechnologische communicatiesystemen voor specifieke nichemarkten als onderwijs, gezondheidszorg, spoorweg, vergaderzalen en de audiovisuele sector. De voorbije jaren kende het bedrijf een spectaculaire groei waardoor het wereldwijd nu al zowat 500 werknemers telt.

Als gevolg van die expansie investeerde Televic recent in een uitbreiding van het hoofdkwartier. De tijdelijke vereniging Architectenbureau Naert & Declerck-Daels Architecten tekende een heel strak, modern gebouw dat toch veel warmte uitstraalt. De nieuwe vleugel telt vier verdiepingen en heeft nogal wat glaspartijen.

Vanop de vierde verdieping heeft men een prachtig uitzicht op de ruime regio. Het gebouw is volledig onderkelderd en die ruimte dient als parking voor de medewerkers. Zij kunnen voortaan werken in een efficiënt, helder en overzichtelijk gebouw met afzonderlijke vergaderruimtes en open landschapskantoren.

Ondanks de aanwezigheid van veel beton en glas is het allesbehalve een kil kantoorgebouw geworden. Door het juiste gebruik van houten fineerwanden, tapijt en akoestische wanden straalt de nieuwbouw heel wat warmte en klasse uit.

Visitekaartje

Van de gelegenheid maakte men bij Televic gebruik om ook het kantoormeubilair te vernieuwen want dat was niet meer uniform en zelfs een beetje gedateerd. De bedrijfsleiding had zelf de grondplannen uitgetekend en trok daarmee naar verschillende leveranciers. Na een grondige selectieprocedure waarbij service en de verhouding prijs/ kwaliteit belangrijke parameters waren, kwam Inofec als beste uit de bus.

Op basis van de grondplannen, maakte men bij Inofec een 3D-tekening waardoor de bedrijfsleiding van Televic een betere visuele voorstelling van de binneninrichting kreeg. Ze bracht ook een bezoek aan de showroom in Sint-Eloois-Vijve om de verschillende bureaustoelen en -tafels te bekijken en uit te testen.

In de nieuwbouw is er veel aandacht voor open ruimtes. De bedrijfsleiding koos voor werkposten voor vier tot zes personen, de zogenaamde benches, met wit-groene scheidingswanden. De afmetingen van de bureautafels waren niet standaard, maar voor Inofec was dat geen probleem. Omdat de bovenbladen van twee meter op twee niet in de lift pasten, moest het bedrijf van buitenuit met een ladderlift werken om alles ter plaatse te krijgen.

Er zijn weinig bouwdossiers die niet met vertragingen te kampen krijgen. Hier was dat niet anders. Door extra mensen in te zetten, slaagde Inofec erin om de deadline te respecteren zonder toegevingen te doen op de kwaliteit. Volgens de politiek van Inofec moet elk stuk bijvoorbeeld waterpas en netjes uitgelijnd staan. De uitvoering daarvan was niet altijd evident want de plaatsing van de kantoormeubelen moest soms in overleg met andere aannemers gebeuren. De flexibiliteit van Inofec kwam hier goed van pas.

Ook na de oplevering laat Inofec de klanten niet in de kou staan. Bij elk groot project moeten er achteraf nog kleine wijzigingen en aanpassingen gebeuren. Niemand houdt van half werk. Op die manier is het gloednieuwe kantoorgebouw van Televic uitgegroeid tot het visitekaartje van Inofec in de streek.