Vives // Studeren in een huiselijke setting

Midden september 2019 opende Vives in Kortrijk een nieuw lesgebouw voor de lerarenopleiding. Voor de vele leslokalen en ontspanningsruimtes werd gezocht naar een partner die hedendaags meubilair kon aanbieden tegen een concurrentiële prijs, en hizebij kwam Inofec als winnaar uit de bus.

Warme setting in een huiselijke sfeer

Bij de inrichting werd volop gestreefd naar een warme setting die een huiselijke sfeer uitstraalt, zodat studenten zich er thuis voelen en het beste uit zichzelf halen. Er werden verschillende studentenlivings ingericht met leuke zithoekjes. Deze ontspannende ruimtes werden ingericht met stijlvolle Chic loungezetels en poefen in zachte pasteltinten.

Flexibele klaslokalen

In de 20 klaslokalen staan mobiliteit en flexibiliteit centraal. Daarom viel de keuze o.a. op de mobiele en compacte Ikasi studentenstoel. Deze all-in-one stoel met hedendaags design is voorzien van een wegdraaibare schrijftablet, zwenkwielen en een metalen net onder de stoel waar de studenten hun rugzak of handtas kwijt kunnen. Verder werden ook mobiele klaptafels en stapelbare Kalea stoelen gebruikt. In sommige lokalen werden ook unieke driehoekige tafels met een zwenkwiel geplaatst, die heel flexibel zijn en in allerlei vormen kunnen worden opgesteld.

Positieve samenwerking

"Het volledige traject verliep vlot, van de offerte tot de levering en plaatsing. Inofec combineerde duidelijke afspraken die correct opgevolgd werden met de nodige expertise en flexibiliteit om in te spelen op de planning van het gebouw in afwerking. We zullen hen in de toekomst zeker aanraden bij onze collega's.", aldus campusdirecteur Lieven Vandebuerie.