Voka // Voluit voor dynamisch werken

Dynamische werkplekken nodigen mensen uit en motiveren hen om meer en vaker te staan en te bewegen. Daardoor zijn gebruikers productiever, gezonder en hebben ze meer plezier in hun werk, en dat hebben ze bij VOKA Brussel goed begrepen. De studiedienst kreeg er onlangs een volledige make-over waarbij volop gefocust werd op het dynamisch werken.

Een aantal jaar geleden verhuisde de studiedienst van VOKA van Antwerpen naar Brussel. Eind vorig jaar viel de beslissing om deze afdeling, waar de medewerkers het grootste deel van de werkdag zittend doorbrengen, te onderwerpen aan een volledige make-over. Het was snel duidelijk dat men zich bij VOKA wou toespitsen op het idee van meer beweging op de werkvloer. Met die insteek trok Inofec naar de tekentafel, om uiteindelijk een verassend, vernieuwend en out-of-the-box voorstel voor te leggen.

Dynamisch werken als uitgangspunt

De volledige inrichting bij VOKA werd uitgetekend met het dynamisch werken als uitgangspunt. In de landschapskantoren werd er gekozen voor MAX Wing zit-sta opstellingen. Deze unieke opstellingen bestaan uit clusters van drie werkplekken die elke individueel elektrisch in hoogte verstelbaar zijn. Om de werkplekken toch wat af te scheiden wordt er gebruik gemaakt van akoestisch panelen. Natuurlijk kan je niet de volledige werkdag rechtstaan. Elke werkplek werd dan ook voorzien een ergonomische Camiro bureaustoel van Girsberger om comfortabel zittend te kunnen werken. Zo kan de volledige werkdag met optimaal comfort doorgebracht worden.

Vergaderingen kunnen in deze nieuwe inrichting op twee plaatsen doorgaan: aan een hoge MAX-vergadertafel, waarbij men gebruik kan maken van een sta-hulp, of in de unieke Workways vergaderhub. Deze laatste is voorzien van akoestische wanden, en werkblad en vier zitplaatsen. Die samenstelling zorgt ervoor dat deze opstelling niet alleen gebruikt kan worden voor informele vergaderingen, maar even goed om geconcentreerd te werken zonder 100% afgesloten te zijn.

Aandacht voor akoestiek

Doorheen de inrichting werd er ook over de akoestiek grondig nagedacht. Naast de akoestische wanden van de Workways vergaderhub en de akoestische tussenwanden bij de MAX Wing zit-sta opstellingen werden er ook akoestische schuifdeurkasten geplaatst. Deze kasten zijn voorzien van een geperforeerde schuifdeuren met een speciale akoestische mousse. Op die manier zorgen ze niet alleen voor een strakke indeling van de ruimte, maar zorgen ze ook mee voor een optimale akoestiek, wat geen overbodige luxe is bij een inrichting met heel wat glazen wanden.

Op eigen tempo

“Inofec kwam echt met iets totaal nieuws. Ik kende dit zelf helemaal niet. Ze hielpen ons om te vernieuwen en te innoveren in ons bureaulandschap.”, aldus Sigrid De Bie, directeur
HR. “Inofec heeft ons ook niet gepusht om al onmiddellijk de volledige investering te doen, maar deze eigenlijk te spreiden. Dit is dus niet zomaar een herinrichting, maar eerder een proces. De samenwerking met Inofec is heel vlot verlopen. Zo was er op het moment van de levering ook een team van Inofec aanwezig waardoor we tijdens de levering nog dingen konden aanpassen en bijsturen.”

Overtuigd door het resultaat

Ondertussen maken de medewerkers van VOKA al zeer actief gebruik van hun nieuwe MAX Wing zit-sta opstellingen en de zit-sta vergadertafels. “Een aantal mensen gaf toe dat ze enkel voor het zit-sta werken gekozen hadden omdat het hen aangeboden werd, terwijl ze er toen nog niet echt van waren overtuigd. Nu laten diezelfde mensen weten dat ze zeer blij zijn met de keuze die ze gemaakt hebben. Er zijn ook medewerkers die niet gekozen hadden voor het zit-sta werken. Zij geven nu echter wel al aan dat ze bij de tweede ronde ook een zit-sta bureau willen.”

Bent u zelf op zoek naar een (her)inrichting van uw kantoorruimte? Onze professionele adviseurs komen graag vrijblijvend ter plaatse om alle mogelijkheden met u te bespreken. Maak nu een afspraak met één van onze adviseurs.