4 tips om de terugkeer naar kantoor gemakkelijker te maken

Na anderhalf jaar thuiswerk beginnen steeds meer werknemers terug te keren naar kantoor. Maar past hun werkplek wel bij de flexibiliteit die ze vandaag post-Covid verwachten? En hoe zorg je ervoor dat ze zich terug welkom voelen?

Hoe kijken werknemers naar de terugkeer?

Corona heeft een enorme impact gehad op het leven van zowel werknemers als werkgevers. Sommigen ontdekten de positieve kanten aan thuiswerken, anderen misten het onderlinge contact en de nodige structuur. Wist je dat tot 70% van de ondernemingen plannen heeft om ten minste een deel van hun personeel ook in de toekomst van thuis uit te laten werken? Volgens een onderzoek van Harvard Business School blijkt zelfs dat 81 procent van de kantoormedewerkers liever geen vijf dagen per week terugkeert naar kantoor. Het hybride werken komt hiermee dus duidelijk in een stevige stroomversnelling.

Hoe maak je de terugkeer gemakkelijker?

Laat je medewerkers weten wat ze kunnen verwachten

Om je medewerkers gerust te stellen, laat je ze voor de terugkeer best even weten hoe alles in z’n werk zal gaan. Op die manier weten ze precies wat ze bij hun terugkeer kunnen verwachten. Je kan alvast laten weten welke nieuwe regels er gelden en welke maatregelen er genomen werden om een veilige werkplek te creëren. Zo neem je bezorgdheid bij hen weg en zorg je ervoor dat iedereen de nieuwe regels ook meteen kan naleven.

Creëer een veilige werkplek dankzij hygiënische maatregelen

Als werkgever moet je natuurlijk wat inspanningen leveren zodat je werknemers zich veilig voelen bij hun terugkeer. Dan denken we bijvoorbeeld aan voldoende hygiënestations (incl. aanwijzingen waar deze terug te vinden zijn), de nieuwe regels duidelijk aangeven, aanwezigheid van sneltests… Hoe veiliger de werkomgeving, hoe gemakkelijker werknemers hun thuiswerkplek zullen verlaten om naar kantoor te komen.

Denk na over een gefaseerde terugkeer naar kantoor

Een plotse overgang van fulltime thuiswerk naar fulltime aanwezigheid op kantoor zou voor de meeste medewerkers veel te abrupt zijn. Sommigen zullen staan springen om opnieuw naar het werk te komen, terwijl anderen heel wat tijd nodig zullen hebben om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Om je werknemers hierbij te ondersteunen, kan je de uitdagingen verkleinen. Begin met enkele terugkeermomenten, zodat medewerkers in de eerste weken nog meerdere dagen per week thuis kunnen werken. Op die manier kunnen ze rustig wennen aan de nieuwe werkomgeving en het nieuwe ritme. Denk zeker ook eens na over dynamisch werken, waarbij medewerkers ook in de toekomst enkele dagen per week van thuis uit werken.

Heroriënteer de kantooromgeving

Het post-covid tijdperk is de ideale kans om onze kantoren eindelijk te heroriënteren. Deze tip is zo belangrijk dat we hiervoor een specifiek artikel schreven. Je vindt dit hier terug.