Van zittend naar staand werken: 5 tips

Heeft u een zittende job op kantoor? Zit u thuis ook nog enkele uren? Probeert u daarna nog te sporten, maar bent u te vermoeid? Dan is dit artikel voor u een eerste stap in de richting van een goede gezondheid.

Bewegen op het werk, u heeft er waarschijnlijk nog nooit echt bij stilgestaan. De gezondheidsexperts van vandaag raden dit nochtans sterk aan. Bij ‘bewegen’, moet u ook aan ‘staan’ denken, want om rechtop te staan gebruiken we andere spieren dan bij het zitten. Een recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat dagelijks 2 uur staan uw gezondheid aanzienlijk verbetert. Niet alleen verbetert uw bloedsuikerspiegel met 2 procent, maar ook (en misschien wel het belangrijkst) uw cholesterolgehalte en de vetwaarden in uw bloed dalen respectievelijk met 6 en 11 procent. Meer rechtop staan staat dus gelijk aan een opvallend minder grote kans op diabetes en hartziekten.

Hierbij is het belangrijk te vermelden dat de wetenschappers vooral het belang van bewegen benadrukken en dus niet enkel het staan. De afwisseling met zitten blijft dus een must. Indien u erin slaagt om meer beweging in uw werkleven toe te passen, hoeft u trouwens ’s avonds niet meer te gaan sporten. Handig, toch?

Maar hoe vertaalt dit bewegen op het werk zich dan? Hieronder geven wij u enkele concrete tips.

Veer dynamisch en comfortabel

B4032-400
3Dee bureaustoel

De bureaustoel waarop u reeds zit, biedt u waarschijnlijk enkel de mogelijkheid om van en naar uw bureau toe te schuiven. Om meer beweging te krijgen, is een bureaustoel aan te raden die dynamisch zitten stimuleert (zowel opzij, naar voren als naar achteren). De rug en spieren worden zo versterkt en de bloedcirculatie aanzienlijk verbetert. De 3Dee bureaustoel biedt u hiervoor het ideale zitcomfort en is bovendien bekroond tot meest innovatieve kantoorstoel ter wereld. Nog steeds niet volledig overtuigd? Kom hem dan eens uittesten in onze showroom te Waregem of surf naar www.inofec.be/3dee.

 

B4050-400
Swopper

Kiest u liever voor een speelser alternatief met dezelfde veelzijdige positie-veranderingen? Kies dan voor onze swopper, in leuke kleuren beschikbaar! Deze kruk is uiterst ergonomisch en biedt u een aangenaam zitcomfort. Het ‘actief zitten’ zorgt voor een pak minder rug-, nek- of schouderklachten. Net als bij de 3Dee wordt bij de swopper beweging gestimuleerd.

Wissel zitten en rechtstaan af met een zit-sta tafel


Zit-sta tafel in hoogte verstelbaar

Een zit/sta werkplek is een must voor meer beweging op het werk. De variabele hoogte-instelling is ideaal voor de combinatie van zittend en staand werken. U zult zo minder vermoeidheid ervaren, minder rugklachten hebben en uw productiviteit zal aanzienlijk verhogen. Zorg er wel voor dat de beenruimte onder het werkvlak voldoende groot is (minimum 70 cm), zodat zittend werken mogelijk blijft. De zit-sta tafel van Inofec  is elektrisch (met een drukknop) verstelbaar van 70 tot 116 cm en wordt volledig gemonteerd geplaatst. Bij een verstelbare tafel kan ook steeds geopteerd worden voor een extra stasteun  (zie hieronder).

Verminder de druk in uw benen

B4003-400
Muvman zit-stahulp

Het gebruiken van een stasteun zorgt voor een goede afwisseling met zittend werken. De zit-sta hulp zorgt voor een optimale lichaamsondersteuning van 60% en maakt opstaan vrij eenvoudig. De druk in de benen neemt hierdoor sterk af, wat leidt tot een betere bloeddoorstroming. Door te werken met een zit-sta hulp wordt ook het dynamisch zitten opnieuw gestimuleerd en dankzij de hoogteverstelling wordt de meest correcte houding gecreëerd. Kortom: de zit-sta hulp maakt het voor iedereen mogelijk optimaal staand te zitten. De stasteun komt het best tot zijn recht in combinatie met een verstelbare werkplek (zie hierboven)

Indien u na het lezen van dit blogbericht concrete vragen heeft, kunt u steeds een van onze medewerkers contacteren. Zij zullen u graag professioneel advies verlenen en indien gewenst een gepaste offerte opmaken.