Brouwerij Van Honsebrouck // Samen brouwen aan succes!

De familie Van Honsebrouck investeerde door hun snelle groei fors in een gloednieuwe brouwerij in Izegem. In twee jaar tijd verrees op een terrein van 7,5 hectare het indrukwekkende Bierkasteel. Prijskaartje van het project: 45 miljoen euro. Het Bierkasteel bevat veel meer dan enkel een brouwinstallatie met kantoorruimte want er is ook een brasserie en een event- en bezoekerscentrum. De initiatiefnemers willen van Het Bierkasteel een site maken waar bierbeleving centraal staat. Voor de inrichting van kantoor en vergaderzalen werkte Brouwerij Van Honsebrouck samen met Inofec.

Open landschapskantoren

Op de benedenverdieping bevindt zich de kantoorruimte. De Square-benchwerkplekken en de Yanos-bureaustoelen zijn hier prominent aanwezig, net als de Fan-conferentiestoelen en de Twinn-schuifdeurkasten. Deze schuifdeurkasten beschikken over geperforeerde schuifdeuren met een akoestische mousse en zorgen ervoor dat de nagalm in de landschapskantoren beperkt wordt tot een minimum.

“Bij de inrichting van de kantoren hebben we geluisterd naar de wensen van onze medewerkers. We kozen uiteindelijk voor open landschapskantoren met veel lichtinval want die weerspiegelt de filosofie van ons familiebedrijf: transparant zonder veel hiërarchie”, zeggen de zaakvoerders Xavier Van Honsebrouck en Lindsey Herman. Enkele kleurrijke koffiehoekjes waar de medewerkers informele gesprekken kunnen voeren, onderbreken het voor de rest strakke interieur.

De net geen honderd medewerkers van de brouwerij kunnen zich tijdens hun pauze ontspannen in de kleurrijke kantine. Deze is namelijk voorzien van comfortabele Kalea stoelen en barkrukken in allerlei verschillende kleuren, en witte Univers kantinetafels.

Imposante eventzalen

Het bierkasteel beschikt over verschillende eventzalen: de foederzaal, de troonzaal en de Board Room. De blikvangers van de foederzaal zijn enkele imposante houten vaten van 30.000 liter. In deze vaten rijpt het bier maandenlang. Maar met dit indrukwekkende decor is deze locatie ook perfect geschikt om seminaries, recepties, productvoorstellingen en zelfs trouwfeesten te laten doorgaan. Om tijdens al deze events voldoende comfort te bieden zonder aan klasse in te boeten, viel de keuze voor het zitmeubilair op de Kalea stoelen en barkrukken met een zwarte-wit gecombineerde zitschelp.

Het Bierkasteel herbergt ook een imposante Board Room. De I-meetvergadertafel  die we er terugvinden straalt in combinatie met de Diagon-vergaderstoelen een zekere standing uit. “Dit is de Champions League van de vergaderzalen”, klinkt verkoopsleider Frederic Boulez trots. “Directiecomités die op zoek zijn naar een discrete ruimte om te vergaderen, hoeven niet langer een saai hotel te zoeken. Met zicht op de binnentuin vinden ze hier alle noodzakelijke voorzieningen. En na een intensieve vergadering kan iedereen even stoom aflaten aan de toog met tapkraan. De troonzaal is ten slotte een zeer polyvalente zaal die perfect geschikt is voor seminaries en recepties.”

Alle beloftes waargemaakt

Bij Brouwerij Van Honsebrouck zijn ze heel erg te spreken over de samenwerking met Inofec. “We zijn tevreden over de geleverde kwaliteit. Bovendien hadden we een heel strikte timing en Inofec heeft alle beloftes kunnen waarmaken”, benadrukt Frederic Boulez. “Ook de naverkoopservice is prima. We durven hier in de brouwerij nog wel eens van gedacht veranderen en de mensen van Inofec hebben zich tot nu toe altijd flexibel opgesteld.”

Wenst u zelf een (her)inrichting van uw kantoorruimte? Onze professionele adviseurs komen graag vrijblijvend ter plaatse om alle mogelijkheden met u te bespreken. Maak nu een afspraak met één van onze adviseurs.